Onze projecten

Spankracht Foundation ondersteunt diverse stichtingen op het gebied van armoedebestrijding en Evangelieverkondiging. Soms ook bij dringende noodhulp. Naast financiële steun werken we als Spankracht Ontwerpers in veel gevallen ook voor een gereduceerd uurtarief voor deze stichtingen.
Hieronder een greep uit projecten die we de laatste jaren steunden.

Timotheos in Malawi

Spankracht Foundation steunt het werk van Stichting Timotheos in Malawi. Hun drie speerpunten zijn: zorg, onderwijs en evangelisatie. Ook heeft Spankracht gewerkt aan een update van de huisstijl van Timotheos. Kernwoorden daarbij waren: herkenbaarheid, eigentijds, eenvoud, en makkelijke toepasbaarheid.

Microkrediet voor een irrigatiesysteem

Digna uit Ecuador wilde graag een lening om een ​​irrigatiesysteem te installeren en meer cacaoplanten te planten. Zij heeft haar microkrediet voortijdig kunnen terugbetalen omdat het goed gaat met de oogst.

Azucena uit El Salvador

Het afgelopen jaar hebben we Azecuna ondersteund met een microkrediet. Ze had die de lening nodig om een ​​koelkast te kopen om frisdrank en sap in haar winkel te verkopen. Daarnaast gaat ze een vitrine kopen om haar producten te ordenen.

Een beter bestaan voor kwetsbare mensen

Zending over Grenzen is een christelijke hulporganisatie die kansarme mensen in Oost-Europa helpt te overleven en een beter bestaan op te bouwen. De hulp die zij bieden is praktisch èn persoonlijk. Spankracht Foundation steunt hun werk.

Hulp voor mensen met een (visuele) beperking in Afrika en Azië

Stichting SeeYou zet zich sinds 1982 in voor mensen met een (visuele) beperking in Afrika en Azië. Zij zien hen en helpen met oogzorg, medische zorg, toegang tot onderwijs en werk. Spankracht steunt hun werk.

Microkrediet voor Virginia, Filipijnen

Spankracht Foundation heeft een microkrediet verstrekt aan Virginia zodat ze extra zakken rijst kan inkopen om eten te verkopen in haar winkeltje.

Kom over en help - Oost Europa

Kom over en help helpt kwetsbare naasten in het oosten van Europa te ontwikkelen en hun zelfredzaamheid te vergroten, door middel van educatie, inkomstengenererende activiteiten en maatschappelijke zorg. Spankracht Foundation ondersteunt dit werk.

Christelijke radio-uitzendingen in veraf gelegen streken

Spankracht Foundation steunt het werk van TWR. Het is hun missie om mensen dichtbij en ver weg te bereiken met Gods goede nieuws. Vanuit de Bijbelse opdracht laat TWR (Trans World Radio) het Woord van God overal horen. Dit stralen én zenden zij uit.

Winterhulp Oost Europa

In de wintermaanden, van november tot en met maart, ondersteunt stichting Hulp Oost Europa de meest kwetsbare gezinnen en ouderen door middel van pakketten met essentiële middelen.

Stichting Ismael - noodhulp na aardbeving Syrie

Stichting Ismaël in Aleppo: “We willen de mogelijkheden benutten om, te midden van de onvoorstelbare materiële nood, ook te voorzien in de geestelijke nood van dit zwaar getroffen gebied.” Spankracht Foundation steunt hun werkzaamheden.

Hulp voor de meest kwetsbare mensen

Schreeuw om leven wil voorkomen dat ongeboren leven gedood wordt. Spankracht Foundation steunt hun actie.

Noodhulp na aardbeving in Marokko

Via Artsen zonder Grenzen is een donatie gedaan voor noodhulp na de verwoestende aardbeving in Marokko in september 2023.

Spankracht Foundation

Microkrediet voor Cheronoh uit Kenia

Via participatie aan een microkrediet steunt Spankracht Cheronoh uit Kenia met de aankoop van granen voor opplant, waaronder maïs en bonen. Hierdoor kan haar graanproductie worden gediversifieerd.

Zaadgoed project Oost Europa

Spankracht heeft een gift overgemaakt naar Zending over Grenzen, ten bate van zaaigoed om een groentetuin aan te leggen of materiaal om grond te bewerken. Arme gezinnen en soms hele dorpen profiteren hiervan.

Aardbeving in Syrie en Turkije

De aardbevingen in Syrië en Turkije eisen duizenden levens. Tienduizenden mensen zijn gewond, de ravage is enorm. Stichting ZOA werkt al jaren in Syrië en is direct begonnen met het verlenen van noodhulp. Spankracht ondersteunt dit.

Een veilige plek voor kinderen

In achterstandswijken van Brazilië hebben veel kinderen geen veilige thuissituatie. EO Metterdaad steunt er een ontwikkelingscentrum: een veilige en positieve plek waar kinderen werken aan hun toekomst. Spankracht Foundation steunt dit mooie project.

Cordaid in Afghanistan

Na de regimechange in Afghanistan zijn veel mensen dakloos geraakt. We steunen Cordaid die daar weer actief is bij bijvoorbeeld het herstellen van huizen in de provincie Ghor.

Oorlog in Oekraïne

De grote humanitaire ramp in Oekraïne en de buurlanden vraagt om onmiddellijke actie. Via stichting Kom over en Help ondersteunt Spankracht met noodhulp.

Onderwijs en IT-missie in Rwanda

Via de Gereformeerde Zendingsbond steunt Spankracht het werk van Marleen en Martin 't Hart. Zij zien IT als hun missie om de jongeren in de hoofdstad Kigali met het Evangelie te bereiken.

Basisvoorzieningen voor kinderen

Na het vertrek van de NAVO-troepen uit Afghanistan nemen de zorgen toe. Kinderen betalen hiervoor een hoge prijs. Water uit de kraan, hulp van een dokter: veel basisvoorzieningen staan onder druk. Unicef blijft helpen, Spankracht steunt hun hulp.

Werken aan morgen

Met de campagne ‘Werken aan morgen’ wil stichting Kom over en Help de zelfredzaamheid van kwetsbare mensen vergroten. Ze verstrekken microkredieten zodat mensen in staat zijn een eigen bedrijfje op te bouwen. Spankracht ondersteunt dit werk.

Ontheemd in Afghanistan

Ondersteuning in Afghanistan is hard nodig. Meer dan één miljoen Afghanen zijn ontheemd in eigen land door oorlogsgeweld. Gevlucht voor de Taliban of IS. Met onze gift steunen we Cordaid.

Werk met een missie

Piet en Marijke Muilwijk zijn uitgezonden door MAF. Als pilotenechtpaar dienen ze door middel van het geven van praktische hulp in Papoea Nieuw Guinea. Middels een gift steunt Spankracht hun werk.

Slaven hebben hulp nodig

Wanneer slaven vechten voor hun vrijheid worden ze verschrikkelijk mishandeld. International Justice Mission (IJM) zorgt voor middelen on hen hun vrijheid te geven. Spankracht support dit werk.

Reparatie huizen in Syrië

Spankracht steunt via Tearfund een project in Homs, Syrië om door de oorlog beschadigde huizen van getroffen gezinnen te repareren.

Hulp voor Sub-Sahara Afrika

Stichting Open Doors helpt christenen in onder andere Nigeria. Spankracht steunt het project 'Hartekreet vanuit Afrika'. Want net als wij verlangen zij naar een leven in vrede.

Jongeren met een handicap naar school

Via Stichting SeeYou helpt Spankracht bij de begeleiding van jongeren naar educatie, een stageplaats en toegang tot werk.

Afghanistan

Met onze gift helpt ZOA mensen in Afghanistan met onder andere schoon drinkwater, vaktrainingen en onderdak.

Tractor voor levensonderhoud

Spankracht heeft een tractor gesponsord voor een gezin in Roemenië. Daarmee kunnen ze hun land bewerken en zich in hun levensonderhoud voorzien.

Hulp bij armoede in Israël

Het Jaffa-instituut voorziet in een grote behoefte door begeleiding en scholing te bieden aan duizenden kansarme kinderen in Israël. Spankracht steunt dit project.

Noodhulp in Tigray, Ethiopië

Met een gift voor vluchtelingen uit Ethiopië kan ZOA hen opvangen met onderdak, voedsel en water.

Hulp voor Irak

Via stichting ZOA hielp Spankracht Foundation bij hulp voor Syrische vluchtelingen in Noord-Irak.

Ondersteuning in Pakistan

Spankracht doneerde een bedrag voor hulp aan blasfemieslachtoffers in Pakistan via stichting HVC (Hulp Vervolgde Christenen).

Scholen in Iraakse vluchtelingenkampen

We ondersteunden middels een gift scholen in Iraakse vluchtelingenkampen, via stichting HVC.

Radioprogramma's in Noord Korea

Spankracht besteedde een bedrag bestemd voor christelijke radioprogramma’s in Noord Korea, via TWR.

Sponsoring in Guinee Bissau

Via stichting Kimon sponsort Spankracht Foundation ongeveer 20 gehandicapte kinderen in Guinee Bissau.

Noodhulp in Indonesië

Spankracht heeft een gift overgemaakt voor hulp bij hevige aardbevingen en overstromingen op Lombok en Sulawesi, via stichting Red een kind.

Op de bres voor vervolgde christenen

Stichting Open Doors ondersteunt vervolgde christenen. Spankracht ondersteunt de laatste jaren deze stichting met een gift.

Voedselpaketten in Oekraïne

Christenen voor Israël ondersteunt arme Joodse ouderen in Oekraïne. Spankracht support hen hierbij.

Licht en hoop in Peru

Stichting Luz y esperanza: Licht en hoop voor jongeren in Peru. Spankracht Foudation ondersteunt dit project financiëel.

Ondersteuning vluchtelingen in Nederland

UAF is een stichting die zich inzet voor de ontwikkeling van gevluchte studenten en professionals. Spankracht helpt mee.

Groentekas in Roemenië

Voor een sponsorgezin in Roemenië is door Spankracht meebetaald aan een groentekas om hen zelfvoorzienend te laten worden. Via stichting Zending over Grenzen.

Mission Aviation Fellowship

De MAF ondersteunen we middels de vormgeving van nieuwsbrieven en financiele steun.

Steigermateriaal

Via ZoG support Spankracht een kostwinner in Oekraïne d.m.v. de aanschaf van steigermateriaal. Met een goede steiger zal hij werk kunnen aannemen waarmee zijn gezin zelfredzaam zal kunnen worden.

Hoop voor het Midden-Oosten

We werken voor Stichting Ismaël. Zo is het nieuwe logo en de website is gemaakt door Spankracht tegen een gereduceerd uurtarief.

Noodhulp

Jaarlijks reserveert Spankracht een bedrag voor hulp bij acute rampen wereldwijd.

Sponsoring in Oost-Europa

Via stichting Dorcas sponsort Spankracht kinderen en ouderen in Moldavië en Oekraïne.

Bron van Hoop

Spankracht werkt mee aan de visuele herkenbaarheid van TWR. Met een gereduceerd uurtarief.

Naar school in Haïti

Stichting Naar School in Haïti vindt dat ieder kind het recht heeft om naar school te kunnen gaan. Spankracht steunt die gedachte met een donatie.

Ondersteuning in Afrika

We sponsoren diverse kinderen en gezinnen in Afrika. Onder andere in Ruanda, Burundi en Burkina Faso. (Via Red een Kind en Woord en Daad).

Christelijke boodschap in Siberië

TWR zendt in Siberië dagelijks korte christelijke programma’s via veelbeluisterde radiozenders. Spankracht sponsort dit goede doel.

Sponsoring in de Dominicaanse Republiek

We ondersteunen een scholier in de Dominicaanse Republiek via Compassion.

Op weg naar zelfredzaamheid

Onlangs heeft Spankracht een gezin ondersteund met werkmateriaal voor een kostwinner. Hiermee kan hij het inkomen voor zijn gezin verhogen waarbij ze zelfredzaam kunnen zijn.

Vakonderwijs in Burkina Faso

Spankracht Foundation ondersteunde Woord en Daad gedurende enkele jaren met het project vakonderwijs in Burkina Faso.